top of page
Search

Pomožni objekti

Za katere objekte potrebujete gradbeno dovoljenje?

Smotrno potrebujete gradbeno dovoljenje za zahtevne objekte, kot so stanovanjska hiša, večja rekonstrukcija stanovanjske hiše in bazen.

Veliko ljudi ne ve, da je treba pridobiti dovoljenje tudi za nezahtevne objekte, pri katerih je postopek pridobitve krajši in enostavnejši, vendar še vedno obvezen.

Pod nezahtevne objekte spadajo: garaža, lopa, nadstrešek, drvarnica, zimski vrt, savna, fitnes, ograja nad 2 metra in do vključno 3 metrov ter podporni zid do 1,5 metrov višinske razlike.


Za katere objekte NE potrebujete gradbenega dovoljenja?

Pod enostavne objekte, za katere ne potrebujete gradbenega dovoljenja, so objekti za lastne potrebe – majhne stavbe do površine 30m2, bazeni, ki imajo prostornino manjšo od 60 kubičnih metrov, pomožni javni objekti do površine 40 m2, ograje do višine 2 metra in podporni zidovi do višine pol metra. Tudi za rušitev in odstranitev obstoječe stavbe, po novem, ne potrebujemo več gradbenega dovoljenja. Zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja vloži investitor ali njegov pooblaščenec.

Vir: https://www.dominvrt.si/gradnja/gradbeno-dovoljenje-gradnja-crna-gradnja.html?utm_source=facebook&utm_medium=dominvrt&utm_content=fb_dominvrt_dominvrt_11082020_dokumenti&utm_campaign=fb_dominvrt&fbclid=IwAR1YiGXgGhCF3KNrFvtxrppemhrD6oOmSFNfloHGVppy7ZAiLaWomGAPEKQ

Recent Posts

See All
bottom of page